Consells per enfortir la perseverança durant el confinament

Consells per enfortir la perseverança durant el confinament

1 abril, 2020

Després de quasi bé tres setmanes de confinament, probablement els fills ja estan tips de no poder sortir de casa, de no poder gaudir de les activitats a l’aire lliure i jugar amb els amics… Cada vegada costa més acomplir un horari i uns encàrrecs que potser al principi feien gràcia però que ara ja se’ls hi fa quasi bé insuportable.

Per això aquest període de confinament és també una oportunitat per posar a prova la nostra perseverança: una fortalesa del caràcter que ens permet aconseguir objectius a llarg termini, a tornar a començar després d’un error, a intentar-ho de nou després de no assolir un objectiu, sense perdre les ganes.

Us suggerim aquí alguns consells per enfortir la perseverança i ensenyar els fills a no renunciar als seus objectius…

  1. Ensenya la perseverança amb el teu propi exemple: prova de fer coses noves i deixa que el teu fill et vegi lluitant i continuar endavant… I si pots, explica-li com estableixes objectius petits per arribar a assolir un objectiu més gran.
  2. Ajuda als teus fills a trobar reptes raonables, adequats a la seva edat, però que siguin realment desafiants i difícils d’assolir. Evita, sobretot, aquells que estan fora del seu abast.
  3. No passa res si fracassem. L’experiència del fracàs ens fa més forts, perquè el que importa no és no caure sinó tornar-se a aixecar. Per això, davant de qualsevol fracàs ens hi hem de posar de nou amb més determinació. No es tracta només de “tornar-ho a intentar” sinó de tenir la voluntat de “fer-ho”.
  4. Elogia’l i anima’l, no perquè hagi aconseguit el seu objectiu, sinó sobretot perquè s’hi ha esforçat. No es tracta, per exemple, de felicitar-lo per les bones notes que li estan posant de les activitats que fa aquests dies, sinó pel fet que el veus respectar l’horari i dedicar moltes hores a la feina, amb esforç i constància.
  5. Al mateix temps, cal reconèixer també que hi ha moments en què convé deixar-ho estar. Cal evitar obsessionar-se amb els nostres propis objectius personals perquè –per sort– hi ha altres coses a la vida que són molt més importants, com la família i els nostres amics.