Bell-lloc Infantil

Us acompanyem per educar bé

La metodologia de Bell-lloc Infantil es basa en l'educació personalitzada, que integra les dimensions volitives, intel.lectuals, afectives i físiques com a fonament de l'educació
L'art i la música ens acosten a l'humanisme i al pensament crític.

Les arts visuals/plàstiques i la música tenen una gran rellevància en el nostre projecte educatiu. L’aprenentatge flueix de la capacitat innata dels infants de ser sensibles a la bellesa i de la fascinació per l’entorn que els envolta.

Bell-arT treballem les obres pictòriques de tots els corrents de la humanitat per admirar la bellesa, créixer en valors i acostar-nos al sentit transcendent de la vida.

El treball manipulatiu i vivencial que treballem de manera transversal a l’Atelier ens permet configurar el concepte matemàtic de manera lúdica; L’Atelier, la nostra aula inspirada en la metodologia Waldorf i les escoles de Reggio Emilia, ens ofereix un espai amb elements de la natura que els propis alumnes recullen durant el passeig científic que cada setmana fan pels boscos de l’escola.

La música també es converteix en fil conductor de l’aprenentatge: programem audicions amb diferents objectius segons les activitats, i d’aquesta manera els infants consoliden l’adquisició del llenguatge.

Moguts per l’art i la cultura, hem creat el cicle “Som Gironins”, que acosta a l’escola artistes de diferents camps, aconseguint un veritable enriquiment per a petits i grans, i fomentant el civisme, la ciutadania, la responsabilitat i  el bé comú.

Una escola de famílies immersa en la cultura del pensament

L’organització flexible dels aprenentatges permet atendre ritmes personals diferents d’ensenyar i aprendre; programem treballs grupals i cooperatius per enriquir-nos de les aportacions de tots, i orientem els alumnes i les famílies per afavorir el desenvolupament vital de cada alumne, respectant sempre el fet que els pares i mares són els primers educadors.

Disposem d’amplis recursos metodològics per treballar processos cognitius: les rutines de pensament, les claus de pensament i els hàbits de ment. Els tenim presents de manera visual a través dels mapes de la comprensió en els diversos espais del centre, i tot al llarg del curs es van ampliant, revisant i vivenciant.

El projecte “Som Girona” té com a centre d’interès la nostra ciutat, i és d’on ens inspirem i partim per treballar aspectes més globalitzats que ens permeten arribar a l’altra banda del món.

La importància de la llengua pròpia i de l'anglès com a llengua estrangera

Els nens i nenes de 4 mesos a 6 anys aprenen amb el moviment, l’escolta, la visió, el tacte i el gust. D’aquesta manera es converteixen en el centre de les activitats diàries. Programem continguts mitjançant bits i audicions musicals per millorar l’atenció, la concentració, la memòria, la percepció i el llenguatge.

És important en aquests primers anys de vida el treball psicomotriu; primer amb els patrons bàsics de gateig, per tal d’adquirir una bona psicomotricitat fina, que flueix amb naturalitat si s’ha treballat de manera prèvia.

Estimular el tacte i la precisió amb els dits porta els alumnes a escriure de manera fluïda i a tenir una bona grafia. D’igual manera succeeix amb l’acte lector, que és una de les bases per a assolir futurs aprenentatges.

 

 

L’estimulació auditiva facilita un bon aprenentatge primer de la llengua vehicular que es combina amb l’aprenentatge de la llengua anglesa a partir dels 4 mesos cada dia a l’aula i de mitjana unes set hores a la setmana a partir dels tres anys que es concreta en el “role play”, a càrrec de professors nadius, a l’aula i durant els recursos educatius de menjador i pati de l’escola.

Contacte

Vine a conèixer-nos

  Nom i cognoms *

  Telèfon de contacte

  Correu electrònic

  InfantilPrimàriaSecundariaBatxillerat

  Altres comentaris

  He llegit i accepto la política de privacitat