ESO

Taller de reanimació cardiopulmonar a 4t d’ESO

Data inici : 11/12/2023 - 15:15
Data fi : 14/12/2023 - 17:00

El Projecte Respira neix de la necessitat de rebre una actualitzada i adequada educació en temes de salut humana. S’engloba a cavall de les àrees d’Educació Física i de la Salut atès que aglutina coneixements i tècniques d’ambdós àmbits.

Durant dues sessions els alumnes de 4t d’ESO han tingut l’oportunitat de formar-se per tal d’adquirir els coneixements i les destreses necessàries per poder realitzar una atenció adequada de l’aturada cardíaca fins al moment de l’arribada dels equips d’emergències especialitzats.

Una primera fase de la formació consisteix a saber quins són els coneixements previs dels alumnes. Per fer-ho, es connecten a una plataforma on duen a terme un test inicial. Després, han de visionar diversos vídeos on es mostra com s’ha d’actuar i, al final, es torna a fer un altre test per determinar l’aprenentatge teòric.

La segona fase, inclou unes demostracions i classes teòriques. Aquestes sessions han estat impartides per Raúl Sánchez, Tècnic en Emergències Sanitàries a Girona. Els alumnes de 3r d’ESO han pogut fer les pràctiques oportunes per consolidar els coneixements apresos.

Aquest taller, impartit per l’empresa “Proyecto Respira”, capacita a l’alumne a saber com ha d’actuar en cas d’emergència i aplicar, si fos necessària, una reanimació cardiorespiratòria. A més a més, es desenvolupen les destreses necessàries per a saber utilitzar una DEA (Desfibril·lador Extern Automàtic). Aquest aparell analitza el ritme cardíac i emet una descàrrega elèctrica si ho considera necessari.

Es durà a terme els dies 11, 13 i 14 de desembre entre de 15.15 a 17.00h.