VAL ESCOLAR: com funciona?

Data inici : 30/11/2023 - 09:00
Data fi : 30/11/2023 - 17:00

A primers de maig, us vam enviar una circular anunciant que el Govern havia aprovat  un ajut de 100 euros per adquirir material escolar . Aquest ajut va dirigit a l’alumnat que cursarà educació primària (EPRI1, EPRI2, EPRI3, EPRI4, EPRI5, EPRI6) el proper curs 2023-2024.

L’import de 100 euros per alumne/a es rebrà mitjançant uns vals que rebreu per correu i que caldrà activar. Per activar-lo, cal conèixer el número d’identificació d’alumne/a del vostre fill o filla.​ Per aquest motiu, us adjuntem aquest número (RALC) corresponent al vostre fill/a.

Com funciona aquest sistema de vals?

 • Els vals es distribuiran per correu postal durant els mesos d’estiu perquè es pugui adquirir el material abans que comenci el curs. 

Primera distribució: durant el mes de juliol.

Segona distribució: durant la segona quinzena de setembre.

Tercera distribució: entre el 31 d’octubre i el 15 de novembre.

Data límit per bescanviar els vals: 30 de novembre del 2023.

 • Cada alumne rebrà dos vals per un import de 50€ cadascun. Es podran bescanviar conjuntament en un mateix centre o de manera separada en un mateix centre o en dos llocs diferents.
 • Fins al  30 de novembre de 2023, l​es famílies podreu bescanviar els vals en l’adquisició de material escolar: elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, calculadores, motxilles, estoigs i jocs educatius. També es permet l’adquisició de llicències de continguts educatius digitals. No serà subvencionable l’adquisició de roba, calçat, ni tampoc material electrònic, com ordinadors portàtils, tauletes o videojocs.
 • El material escolar només es podrà adquirir en establiments comercials amb venda presencial situats a Catalunya. No es podrà adquirir material escolar mitjançant comerç electrònic. La Llibreria Empúries ens ha informat que estarà adherida a la campanya.
 • No es podran utilitzar vals de persones beneficiàries diferents en una mateixa compra.
 • Si l’adquisició del material escolar supera els 50€ amb l’ús d’un val o els 100€ amb l’ús de dos vals, l’alumne haurà d’abonar la diferència. Si l’adquisició no supera els 50€ o els 100€, el centre no abonarà la diferència. Els sobrants no es podran utilitzar en un altre moment.
 • En cas de devolució d’articles, no es retornaran diners en efectiu. Només s’admetran canvis per un altre material escolar que tingui un import igual o superior al de l’adquisició inicial. Si és superior, s’haurà d’abonar la diferència.
 • Els menors d’edat han d’adquirir el material acompanyats per una persona major d’edat.

Activació dels VALS

Quan rebeu els vals, els haureu d’activar seguint els passos següents:

 1. Accedir al web https://valescolar.cat/.
 2. Anar a la secció “Activa els vals”.
 3. Introduir l’identificador de l’alumne/a i el PIN que hi ha als vals.
 4. Introduir un número de telèfon mòbil.
 5. Introduir un codi que s’enviarà al mòbil. Després ja estaran els vals activats.

Els vals es portaran el dia de la compra dels llibres.

En cas de no rebre els vals durant el mes de juliol haureu de seguir el següent procediment:

 1. Accedir al web https://valescolar.cat/
 2. Anar a la secció “Activa els vals”.
 3. Anar a la secció “PIN d’activació” i demana’n un de nou.
 4. Introduir l’identificador de l’alumne/a i la seva data de naixement. Si tot és correcte, el sistema mostrarà el PIN d’activació*.
 5. Tornar a anar a la secció “Activa els vals”.
 6. Introduir l’identificador de l’alumne/a i el PIN d’activació.
 7. Introduir un número de telèfon mòbil.
 8. Introduir el codi que rebreu al mòbil.  Després ja estaran els vals activats.

Recordeu que ja heu rebut l’identificador del vostre fill/a i que el necessitareu per activar el val. També el podeu trobar trucant al 012 o a través de la web del Departament d’Educació:

https://educacio.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/identificador-alumne. 

Per a més informació, consulteu l’apartat “Suport per a famílies” de la pàgina web Val Escolar. Podeu accedir a través de l’enllaç següent: https://valescolar.cat/ajuda-alumnes