50 aniversari de la visita de Sant Josepmaria

El 24 de novembre de 1972 Bell-lloc va rebre la visita de Sant Josepmaria. El Fundador de l’Opus Dei ja va visitar el col·legi un 10 d’octubre de 1966, just l’any següent a la fundació i posada en marxa del funcionament del col·legi. Des del començament Bell-lloc va comptar amb l’impuls de Sant Josepmaria Escrivà de Balaguer. Han passat 50 anys des que va visitar el col·legi el qui fou la màxima inspiració per aquelles primeres famílies fundadores que volien, per als seus fills, un col·legi que oferís excel·lència acadèmica i formació humana i cristiana. Les famílies fundadores confiaren, des del primer moment, l’activitat formativa, doctrinal i espiritual a la Prelatura.

Durant l’estada que es commemora aquest any, Sant Josepmaria va recórrer les instal·lacions del què era llavors Bell-lloc: l’edifici de la Masia, les aules annexes, l’oratori i el Saló d’Actes. Durant el recorregut, i d’una manera propera i afectuosa, es va poder trobar amb les pares i professors amb els que posteriorment mantindria una tertúlia en el que actualment és el Saló d’Actes.

En paraules del mateix Sant Josepmaria: “Hace unos años, no muchos, vine por aquí, y vi muchas cosas buenas. Encontré unas almas maravillosas… […]. Vi la masía vieja, y poco más. Pero ahora esto es una maravilla. Me vienen a la memoria aquellos versos de un Salmo: montes sicut cera fluxerunt a facie Domino … Todos los obstáculos, han desaparecido ante estos hombres y estas mujeres de fe. Es una maravilla”.

Les preocupacions que els pares manifestaven en aquella trobada no disten gaire de les dels nostres dies. I, ja llavors, Sant Josepmaria il·luminava la forma de com havia i ha de funcionar el col·legi unint el valor del treball ben fet amb la capacitat d’estimar. Això és el que ha fet, i fa, que Bell-lloc esdevingui gran en les petites coses.

Després d’aquests 50 anys Bell-lloc ha evolucionat en molts aspectes: noves instal·lacions, modernes metodologies pedagògiques, incorporació d’avenços tecnològics… amb els mateixos fonaments que configuren la identitat de la comunitat educativa. En paraules del mateix Sant: “quereos mucho”.