Consells per estar a casa

Alguns consells per afrontar el coronavirus

16 març, 2020

Davant l’alerta sanitària de les últimes setmanes, les autoritats d’algunes regions demanen que reduïm al màxim l’activitat social i procurem estar a casa. Aquest article recull recursos per afrontar la nova situació en l’àmbit espiritual i humà. En les últimes setmanes l’avanç del COVID-19 o coronavirus ha portat a moltes regions del món a prendre mesures per intentar frenar el nombre de contagis i no saturar els sistemes sanitaris. Catalunya ha posat en marxa un pla de contingència que portarà a moltes persones a limitar considerablement les seves sortides i relacions, almenys durant les pròximes dues setmanes.

Des del llit d’un hospital, l’aïllament a casa per quarantena o per prevenció, el teletreball, la cura dels fills, néts o avis i la incertesa econòmica, hi ha el perill de caure en el pessimisme, la por, o l’activisme internauta a la recerca de la dada d’última hora. L’Opus Dei vol ajudar les persones corrents a trobar-se amb Déu enmig de les seves circumstàncies habituals: el treball, la família, l’amistat… Aquesta situació que vivim no és precisament habitual ni ordinària però sant Josepmaria ens va ensenyar a veure en tot, la mà amorosa de Déu, que fins i tot dels mals pot treure béns. Aquest temps d’aparent inacció també és una oportunitat per viure els deures cívics amb responsabilitat, aprofitar el temps i estar units als que ho passen pitjor amb la nostra pregària solidària.

Alguns consells per afrontar el coronavirus

  1. Fes-te un horari: fes un horari per aprofitar el temps
  2. Prega amb calma: aprofita per créixer interiorment. Tracta Déu, Ell mai et deixa sol, està connectat tot el dia.
  3. Aprèn quelcom de nou: pot ser un bon moment per aprendre un idioma. Fer un curs online. Aprendre una nova recepta.
  4. Tingues bones converses: amb els que estan a prop. Per telèfon o videoconferència, amb els que són més lluny.
  5. Sigues alegre i optimista: som fills de Déu. D’aquí neix l’alegria del cristià.
  6. Practica aficions: és un bon moment per llegir, escolar música, veure alguna bona sèrie o pel·lícula…
  7. Siguis solidari: tingues cursa de la gent gran, dels malalts…
  8. Demana ajuda: a les persones que tens a prop i acudeix a la intercessió de Sant Josep perquè estengui la seva protecció a tot el món.

Descarrega’t la inforgrafia en català o en castellà.

I més idees per als que han de passar moltes hores a casa

Encara que seguirà havent-hi ocupacions rutinàries en el nostre dia, és probable que el ritme de vida es vegi disminuït. A hores d’ara cal pensar bé com entretenir els més menuts, els adolescents i també en el descans de la gent gran.

Si necessites recomanacions, aquí tens algunes:

Article reproduït del web https://opusdei.org/ca-es/article/consells-coronavirus/