Jaume Figa escriu una biografia sobre la vida de Chema Postigo

8 febrer, 2021

El periodista Jaume Figa, alumni Bell-lloc, no va conèixer en Chema Postigo. Però el tsunami –així ho escriu– que va provocar la mort d’aquest pare de família va despertar la seva curiositat de periodista, i va pensar que valia la pena escriure sobre ell. El resultat és un llibre molt amè, que atrapa a mesura que un s’hi va endinsant, fruit de cent-trenta entrevistes i de la lectura de més de dos-cents testimonis.

I no és que parli d’un home extraordinari, sinó d’un espòs, pare de família nombrosa –divuit fills–, i gran amic dels seus amics, que va viure extraordinàriament la seva vida ordinària: no és una contradicció, sinó la realitat d’una persona que va saber estimar molt, superant amb confiança i alegria totes les creus que Déu li va donar.

El llibre és el retrat d’una persona entregada a la seva família i els seus amics. L’amistat va ser, sens dubte, el gran talent d’en Chema. Un talent que va fructificar fins al límit. La seva va ser una amistat sincera i honesta. Una amistat que no instrumentalitza els amics per transformar-los en mitjà per a la pròpia diversió, satisfacció, creixement o realització personal. La seva va ser una amistat que és un fi en si mateixa, en la qual era el propi Chema qui es feia mitjà i instrument per a l’amic. Una amistat que sabia mostrar a cada amic els bens més elevats, convidant-lo a viure la felicitat que ell mateix havia trobat.

En un món global com el d’avui, en què una pandèmia ens està portant a una certa pausa vital, val molt la pena navegar en aquest petit llibre, gaudir-ne i, com diu el mateix autor a Instagram (@jaumefv), llegint-lo, “tindràs temps de plorar i de riure: de ser feliç”.

Heus aquí alguns dels comentaris que ha rebut:

  • El libro me ha emocionado, de ratos una lágrima se asomaba y de ratos soltaba una carcajada. ¡Me ha encantado! Lo he terminado prácticamente este fin de semana y cuanto lo he disfrutado. He marcado varias partes, sobre todo frases que me han dejado reflexionando. Deseo que este libro tenga más ediciones y llegue a más personas. Ha sido toda una gracia de Navidad. (@azul.mandarina, des de Perú)
  • Una buena biografía. La riqueza de una persona es inconmensurable; no cabe abarcarla por completo. Se trata de aproximarte a ella de la manera más cabal posible. Jaume Figa lo consigue hacer. Cuenta con fuentes decisivas y las trabaja adecuadamente. Escrito con viveza y con delicadeza. A medida que avanzas, el libro te atrapa, quieres saber más y más del personaje. A mí me ha ayudado mucho. Gracias por ello”. (Pablo S.)
  • Sin duda Chema fue un hombre generoso y bueno que dejó huella, y por eso diría que este es un libro imprescindible: tras su lectura, con el ejemplo de Chema, tienes deseos de ser mejor persona (@maslibros.maslibres)
  • ¡Excelente libro que nos narra la vida de un Santo de nuestros dias!! 😍😍 Muy aconsejable👍🏻👍🏻 (@pepborrellv)
  • Si tothom llegís aquest llibre viuríem un món millor. Ser pare és quelcom vocacional (@santigilabert).
  • Gracias a este libro, Chema me está ayudando a llevar mejor este confinamiento. Lectura más que recomendanda. (@papaymas).
  • Me l’he empassat en dues nits. Em semblaria molt pusil·lànime donar la meva opinió en una simple story d’Instagram. Només m’atreveixo a dir que l’heu de llegir i felicitar a l’autor per la seva immillorable tasca en la redacció i investigació (@martiibofill).
  • Meravellós company de tren! Us recomano llegir aquest llibre (@ton.dc_04).
  • Ni Barack Obama, ni Kobe Bryant… aquesta és la biografia MUST, si encara no l’has llegida. Gràcies, @jaumefv (@mikebrs_11).