LLIBRE RECOMANAT: “Mujeres brújula en un bosque de retos”

21 setembre, 2020

Isabel Sánchez Serrano (Murcia, 1969) és la dona que ocupa el càrrec més important en la direcció de l’Opus Dei. És la directora de l’Assessoria, l’òrgan femení que assessora el prelat en el govern d’aquesta prelatura de l’Església Catòlica.

Sánchez acaba de publicar a l’editorial Espasa Mujeres brújula en un bosque de retos, un retrat de les experiències de 75 dones de tot el món que promouen iniciatives socials per millorar el seu entorn. En una entrevista a Aceprensa, Sánchez explica: “Considero que ens ha tocat viure una època canviant, embullada i complexa, una època on no és fàcil veure la llum. Això ens deixa de vegades desorientats. Per això necessitem brúixoles, però de carn i ossos, amb existència real, amb història, amb trajectòria, amb inici i conclusió. Exemples que ens donin llum, força i sentit”.

Es tracta d’un llibre dinàmic, que conté el testimoni directe de dones properes, emprenedores, valentes, impàvides, entossudides a transformar el món per fer del planeta un lloc molt més habitable. A través d’aquestes vides, Isabel Sánchez ens parla de temes fonamentals: l’educació, la igualtat home-dona, l’assoliment de la pau, la set de Déu… L’autora ens presenta aquestes dones d’impacte perquè aprenguem de les seves experiències vitals, convençuda que la dona és clau en el canvi social que aquest planeta necessita. Alhora, Isabel Sánchez propugna un feminisme integrador, que inclou la complicitat de l’home perquè a tots els entorns socials s’escampi una veritable cultura de la cura, que situï les necessitats de les persones al centre.