album-shackleton-musical-web

Àlbum fotogràfic de Shackleton, el musical

30 maig, 2019

Shackleton ens explica la història de l’explorador Sir Ernest Shackleton i la seva ambiciosa expedició, que l’any 1914 pretenia travessar a peu tot el continent de l’Antàrtida. Us expliquem la seva història a través de l'àlbum fotogràfic del musical.

[html]

Autor de les fotografies: Toni Forns (fotògraf professional)

El viatge es va convertir en una odissea quan el vaixell amb què navegaven, l’Endurance, va quedar atrapat entre plaques de gel al mar de Weddell, a pocs quilòmetres de la costa. Al cap dels mesos i arrossegat cap al nord per les corrents submarines, la nau no va poder resistir la pressió del gel i es va enfonsar, deixant tota la tripulació abandonada enmig del mar congelat. Durant 24 mesos, la tripulació va haver de resistir amb els pocs queviures que tenien i temperatures molt baixes, sense cap esperança de ser rescatats per ningú. La determinació, la valentia i la capacitat de lideratge de Shackleton van ser claus per superar tots els problemes i perquè tots sobrevisquessin al final de l’aventura. 
La resiliència (capacitat d’adaptar-se a les adversitats), l’actitud davant del fracàs, la superació, la convivència, l’esperit de supervivència, el treball en equip, el valor de l’esforç i la solidaritat són alguns dels valors que apareixen en aquesta història.

Durant tot el curs escolar s’han treballat aquests aspectes dins del marc del programa B!Caràcter i també s’han dut a terme activitats relacionades amb la història de Shackleton: 

  • Lectura del llibre “Shackleton, expedición a la Antártida”, de Lluís Prats
  • Lectura del llibre “El viaje de Shackleton”, de William Grill
  • Comentaris de text en anglès de fragments del diari de Sir Shackleton, “South”
  • Projecció dels documentals “Atrapados en el hielo” i “El capitán de Shackleton”
  • Videoconferència en directe amb la Base Antàrtica Espanyola “Gabriel de Castilla”, emplaçada a la illa Decepció
  • Activitats didàctiques sobre la Antàrtida

El musical de Bell-lloc no seria possible sense l’equip humà que formem tots els membres de l’escola. Com a projecte global i integrador, és el Musical de tots. I l’excel·lent acollida per part dels familiars i amics assistents com a públic ens anima a seguir treballant per desenvolupar les habilitats artístiques i de cooperació dels nostres alumnes i oferir-vos un any més un espectacle de nivell professional.

Des de l’organització del musical volem fer arribar el nostre agraïment a la feina, esforç, dedicació i col·laboració de tots els alumnes participants i de tot el personal docent i no docent del col·legi.

Moltes gràcies!

[/html]
[button type=”default” color_type=”0″ color=”btn-danger” text=”Enllaç a l’àlbum fotogràfic” link=”https://photos.app.goo.gl/c3zFduMxLv5bZpCt6″ new_tab=”1″ different_values=”0″]
[/button]