ESO

Bell-lloc, finalistes del BigData 2021

24 abril, 2021

El passat dijous 11 de març, i dins del projecte BigData de l’assignatura optativa de quart d’ESO Tecnologies de la informació i la comunicació: Informàtica, els alumnes han preparat un repte per millorar la predicció de la corba de contagis de la COVID-19 mitjançant l’anàlisi de dades o BigData. El repte consistia en abordar l’Objectiu del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides nombre 3: Salut i benestar. El big data i la intel·ligència de les dades seran clau per assolir aquest objectiu. En aquest context, el repte proposava analitzar dades i elaborar una notícia sobre el paper del big data en la cerca i l’ús de dades obertes (OpenData) que diferents organismes estan compartint per tal de millorar la predicció de contagis o la corba de contagis de la COVID-19.

En aquest projecte hi ha participat 5 grups de Bell-lloc en temàtiques tant diverses, tals com: si les festes eren les causants d’un major contagi, demostrar que les mesures han afectat de manera diferent a les diferents comunitats, si les mesures durant un període han estat efectives o si la temperatura realment influeix en el contagi.

Dels més de 300 participants de tot Espanya, Bell-lloc és un dels 25 finalistes amb dos treballs seleccionats. El treball de La temperatura, ¿Es tan importante como creemos?, realitzat per Pau Coll, Marc Boadas Hereu, Lluís de Bolós Palomino i Yuxuan Chi, i el treball Big Covid, una realitat actual, realitzat per Joan Pla Vich, Xavier de Bolós Palomino i Pau Planellas Saumell. Els alumnes podran participar en una jornada formativa de tres dies al Campus Virtual, on es realitzaran conferències, tallers i activitats d’entreteniment i on també hauran de resoldre un repte.

Això, els donarà peu a accedir al premi final que serà un viatge formatiu de sis dies a Mallorca. Moltes felicitats a tots els participants!