ESO

Bell-lloc Report 2020

8 octubre, 2020

Josep Blanch, periodista de Junior Report, explica els alumnes de l’optativa de comunicació de 4t d’ESO com fer un bon diari digital. La revista Bell-lloc Report, que s’inicia durant aquest mateix mes d’octubre, és un diari escolar en format digital que els mateixos estudiants de 4t d’ESO s’encarreguen d’escriure, dirigir i editar.

Així, la redacció, actualitzada periòdicament, està formada íntegrament per alumnes de secundària, comptant amb l’ajuda d’un professor i la coordinació d’una periodista professional de Junior Report. En aquest darrer cas Josep Blanch, periodista que ens ha visitat, és graduat en Comunicació i Periodisme Audiovisuals per la Universitat de Lleida i escriu a Junior Report i a les edicions locals de LaVanguardia.com. Molt vinculat a la prensa digital i a la televisió, ha passat per les redaccions de Balaguer Televisió, Betevé, La Xarxa o el Diari de Sabadell. 

Aquest projecte de Revista Escolar Digital convida els centres a informar de l’actualitat de l’entorn i dels grans temes globals des del punt de vista de l’alumnat. Enguany, a causa de la incertesa provocada pel nou coronavirus, els impulsors de el projecte han creat un pla de teletreball perquè el professorat i l’alumnat puguin participar en el projecte telemàticament, en el cas que fos necessari.

La revista escolar digital Bell-lloc Report la podeu trobar al següent enllaç: bell-lloc.junior-report.media/