foto_web_bell-lloc

Combatre el fracàs escolar dels nois

8 novembre, 2019

A tot el món, els nois s’estan convertint en el sexe feble a les aules. Segons dades del Ministeri d’Educació, el 83% de les noies acaba l’ESO davant d’un 73% dels nois. Llegeix l'artícle complet a continuació.

[html format=”full_html” different_values=”0″]

Aquesta notable escletxa, que s’agreuja encara més en el cas dels nois desfavorits, encara no està present a l’agenda de les prioritats educatives del nostre país.

Els experts apunten que els nois presenten més problemes de disciplina i, a diferència de les noies, mantenen una relació molt més desafiant amb les pràctiques de la institució escolar. La nord-americana Christina Hoff Sommers, autora de The War Against Boys, afirma que les escoles actuals cada vegada són més hostils amb el tarannà masculí i anima els països occidentals a seguir les passes d’Austràlia per tal de crear entorns educatius més favorables a les necessitats educatives dels nois.

Les escoles d’educació diferenciada són especialistes en tractar els reptes educatius dels nois. Ofereixen entorns escolars proacadèmics, ben estructurats, amb la dosi necessària d’ordre i disciplina perquè els nois puguin fer créixer els seus talents acompanyats de referents masculins positius. Tal com apunta el Dr. Jaume Camps, professor de la Universitat Internacional de Catalunya, “el fracàs escolar és, en bona part, una qüestió de gènere. Si els nois obtinguessin els mateixos resultats escolars que les noies, Catalunya segurament es situaria en una posició molt galdosa respecte als resultats educatius d’altres països que considerem modèlics“.

A Bell-lloc som diferents per molts aspectes. També perquè som diferenciats. Contribuïm a reduir l’escletxa de fracàs masculí perquè fa més de cinquanta anys que som especialistes en acompanyar els nois per les rutes acadèmiques que s’orienten a l’èxit. 

[/html]