El passeig cienfífic

17 octubre, 2019

Més de 200 espècies d'arbres i plantes diferents formen part de l'entorn de Bell-lloc del Pla, un fet que aprofitem durant el passeig científic que es fa des de maternal a P5.

Passejant es treballa la psicomotricitat gruixuda, la coordinació òculomanual i oculomotora. Podem gaudir dels aromes que ens ofereix cada estació de l’any, podem tocar les escorces dels arbres, seure a la gespa; sentir com l’aire i el sol ens toquen la cara.

Abans de sortir, repassem uns acords essencials que ens permeten gaudir d’un bon passeig plegats i fent cas en tot moment del que ens diu la mestra o el metre.
Cada passeig científic té uns objectius específics d’aprenentatge en relació a les diferents àrees de coneixement: comunicació i llenguatges, descoberta d’un mateix i descoberta de l’entorn.

Aquesta setmana comunicació i llenguatge de P3 a P5, en relació amb el centre d’interès de la tardor, hem aprofitat per collir castanyes, pinyes, fulles i altres elements relacionats amb aquesta estació de l’any. Hem utilitzat el que hem trobat per fer conjunts, classificacions, seriacions, hem descobert l’equivalencia, una manera ben motivadora per treballar la numeració.

A Llar 1 i Llar 2 hem distingit les parts del tot, hem pogut reconèixer els elements iguals i diferents, hem relacionat i comparat intuïtivament els tamanys: aquests han estat alguns dels objectius d’aprenentatge treballats.

ConstruIm el coneixement a partir de l’experiència, continuem amb la interiorització fins arribar al concepte. Així sí que gaudim de l’aprenentatge.