Fent una Biblioteca a l’aula

14 març, 2019

"Llegir ens fa grans " Aquest és el lema que aquest segon trimestre als alumnes de p-5 tenen que asumir en el seu dia a dia. Estimar i gaudir de la lectura és emocionar-se amb històries que les paraules explican en cada una de les pàgines d´un llibre. Les històries grans i petites són des de fa segles, el motor de l´aprenentatge de l’art de viure. LLegir fa créixer la imaginació i la creativitat i ens trasllada a mons llunyans que esperan ser conquerits per nosaltres mateixos. És una de les experiències més personals de la nostra manera de viure.

Hem d’ensenyar que els llibres són tresors amagats que cal descobrir si volem “ser grans” i compartir el coneixement amb els nostres amics.

Per aquest motiu, estem creant una biblioteca dins l´aula per aprendre a valorar i cuidar els llibres que tenim a casa i intercanviar-los entre nosaltres, amb la curiositat de saber que passa i reflexionar sobre el que hem llegit, en una petita fitxa personal. La classe es convertirà en un lloc on els llibres tindran un espai important i aprendrem a gaudir tots plegats de la lectura.

També visitarem una biblioteca de Girona, la casa gran on “dormen i viuen els llibres”.
El projecte necessitarà de la col•laboració de pares i mares, ja que si ens veuen llegir segur que llegiran, ja que l’exemple és la millor eina educativa. Retornem a gaudir amb el plaer de la lectura i de segur que si ho fem així, els nostres fills es faran grans per dins i per fora.