Formació en mediació de conflictes per als Consells de Curs

10 desembre, 2020

Durant aquesta setmana, els membres dels Consells de Curs de tota la secundària i batxillerat han tingut l’oportunitat de cursar un taller sobre mediació de 4 hores de duració amb l’experta Totón Agustina. Aquesta sessió de formació ha ensenyat als nostres alumnes tota una sèrie d’eines per intervenir en situacions de conflicte i saber mantenir amb èxit una comunicació assertiva i no violenta.

Agustina és psicòloga col·legiada, màster en Mediació de Conflictes per la Universitat de Barcelona i psicòloga clínica en el MITT de Barcelona. A més, té experiència en l’acompanyament educatiu, la teràpia sistèmica, els primers auxilis psicològics, la teràpia breu centrada en solucions i la coordinació de la parentalitat.

La mediació està especialment indicada en aquelles situacions de conflicte en què les relacions interpersonals i la convivència són importants. Els àmbits d’aplicació són ben diversos: pot tractar-se d’un conflicte familiar, escolar, entre companys de feina, etc. La mediació és un eina molt útil, perquè ofereix a les parts implicades en el conflicte un espai segur on poder expressar les seves necessitats, en el qual es poden escoltar de veritat i arribar a un acord.