Joel Casas, campió d’Espanya d’handbol

12 gener, 2024

Joel Casas és alumne de 4t d’ESO de Bell-lloc i des de fa només uns dies, el 7 de gener, també afegeix al seu caseller un trofeu que molt poques persones poden dir que tenen: el de campió d’Espanya d’handbol. El títol el va aconseguir després de guanyar la final amb la selecció territorial de Catalunya cadet davant de la navarresa i endur-se l’or per 35 a 32.

Estudiant i esportista aplicat, va començar com a jugador d’handbol al col·legi Bell-lloc l’any 2016 i des de llavors ha anat creixent i millorant fins a ser actualment un dels destacats integrants de la plantilla cadet del Club Handbol Bordils. Ens explica com ha viscut aquest èxit, com ha estat el camí fins a aconseguir-lo i com compagina la seva obligació d’estudiant amb la pràctica de l’handbol.

Què és el primer que va passar-te pel cap quan l’àrbitre va xiular el final i us proclamàveu campions d’Espanya?

Va ser un moment de molta eufòria, vaig començar a saltar d’alegria, ens vam abraçar amb els meus companys i realment va ser un moment que no m’hauria imaginat abans.

En algun moment vau pensar: “això és el premi a tot l’esforç fet”?

Totalment. No vam començar tan bé com haguéssim volgut, però amb disciplina vam anar polint aquests detalls i ser campions crec que va ser un premi a tot el recorregut i la feina feta.

Què us van dir quan vau arribar a la concentració i encaràveu el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques?

Que ser allà, en aquell grup seleccionat, era un premi al treball alhora que també era una responsabilitat. Allà arribava el moment d’esforçar-nos com mai per demostrar i competir amb el nivell que sabien que tenim tan individual com col·lectivament.

Aquesta exigència en l’esport també t’ajuda en el dia a dia com a estudiant?

Sí, aquest és el consell que rebo també dels meus pares. Primer he d’aplicar-me en els estudis i compaginar de la millor manera possible l’handbol. Saber que he de ser un bon estudiant i fer les coses el millor possible, fa que ho apliqui a tot. M’esforço tant com puc en els estudis per aconseguir els millors resultats.

Com t’organitzes per compaginar aquestes dues vessants i obtenir el millor resultat?

El primer és tenir força de voluntat. Em proposo una cosa i intento seguir fins aconseguir-la i és important tenir disciplina per a això. Quan acaba l’escola i arribo a casa, intento no distreure’m amb el mòbil o la Play Station i fer els deures el primer per deixar-ho fet com més aviat millor. Després, procuro dedicar-li temps a l’handbol amb preparació física o repassar conceptes.

Tens algun referent en el món de l’handbol?

Sí, el meu pare. Ell m’ajuda molt en la preparació diària, ja que m’explica moltes coses tècniques i tàctiques de l’handbol i també sobre l’alimentació per tenir un bon rendiment. Això és degut a la seva experiència en el món de l’handbol perquè de més jove hi va jugar.

Quin és ara el següent pas?

Seguir millorant. Vull continuar creixent i assimilant més conceptes per ser millor jugador, assolir més nivell i poder aportar el màxim a l’equip.