171030-catala-plus-web

Mòdul de Català Plus a 1r i 2n de Primària

30 octubre, 2017

Entendre la informació que trobem als mitjans de comunicació és de vital importància. La lectura comprensiva ens fa deduir un missatge que arribi de qualsevol escrit, diari, anunci, cartell, vídeo, etc.

Els alumnes de 1r i 2n de primària, cada setmana, realitzen un mòdul de comprensió lectora. Fonamentalment, consisteix a fer una lectura en veu alta d’un text i anar-ne comentant el contingut. Per exemple, agafem un tiquet de la compra i llegim el que hi posa, explicant el contingut de cada apartat. O bé, un rètol anunciant un esdeveniment, mirem si en sabem el preu, lloc, dia i hora, descomptes econòmics…

Altres vegades, es tracta de llegir un petit conte durant cinc o sis minuts i explicar què ens hi vol transmetre l’autor, per exemple, La Caputxeta Vermella, un relat tradicional que ensenya a desconfiar de la gent del carrer que no coneixem. No tothom és vàlid per entretenir-s’hi al carrer.

Amb aquest temps dedicat a la lectura, volem potenciar la comprensió lectora per tal de saber llegir les indicacions i informacions que ens trobem arreu.