171026-consellinfantspri2-web2

Participació en el Consell d’Infants de Girona

26 octubre, 2017

Enguany Bell-lloc participa en el Consell d’Infants de Girona, un òrgan de participació de i per als nens i nenes del Cicle Superior de Primària de la ciutat de Girona.

L’objectiu del Consell d’Infants és doble: que els nens donin la seva opinió i facin propostes sobre els temes ciutadans que els afecten, i detectar aspectes millorables del municipi que passen desapercebuts als adults.

La primera fase tindrà lloc els mesos d’octubre i novembre a les aules de 5è, on mitjançant tallers els alumnes aprendran mecanismes de representació i participació democràtica i treballaran els drets dels infants. A partir d’aquestes sessions s’escolliran els alumnes consellers que representaran a l’escola en el Consell d’Infants.

La segona fase començarà una vegada els consellers i conselleres de totes les escoles hagin estat escollits. Es celebraran quatre sessions de treball en les que els consellers rebran formació sobre temes relacionats amb la ciutat. La formació rebuda haurà de ser transmesa a la resta de companys de classe, amb qui s’hauran de consensuar propostes de millora. Les propostes de millora es faran arribar al Consell d’Infants a la següent sessió de treball.