sortides-culturals-bell-lloc-1trimestre2019

Sortides Culturals del 1r trimestre

13 novembre, 2019

El dimecres 13 de novembre els diferents cursos del col·legi visiten diferents indrets de Catalunya, una oportunitat també d'aprendre fora de l'aula. Totes les sortides, tot seguit.

 ETAPA PRIMÀRIA

1r de primària

 • Els alumnes de primer de primària visiten l'empresa Sastres Paperers de Banyoles. La visita inclou un recorregut per les instal·lacions i un taller d'elaboració de paper reciclat. La sortida acaba amb una estoneta de joc lliure al parc de la Draga de Banyoles. 

2n de primària

 • Els alumnes de segon de primària visiten la granja Mas Bes de Salitja. La visita permet conèixer les parts d'una granja, els animals i les tasques que s'hi desenvolupen. La sortida acaba amb una estona de joc lliure als voltants de l'ermita de la Mare de Déu de les Fonts de Salitja. 

 3r de primària

 • Els alumnes de tercer de primària fan a peu el tram del camí de ronda de la platja de St. Pol de S'Agaró a la platja de Sa Conca. La sortida permet aprofundir en el paisatge de costa, treballat en el projecte de medi "Un tomb pel camí de Ronda".

4t de primària

 • Els alumnes de quart de primària visiten el volcà de Sta Margarida d'Olot. La sortida acaba amb una caminada i joc lliure a la Fageda d'en Jordà. 

5è de primària

 • Els alumnes de 5è de primària visiten el poblat ibèric d'Ullastret. La visita permet conèixer com vivia i com es relacionava la tribu dels indiketes amb els grecs i els romans. La sortida acaba amb una estona de joc lliure a la platja de Pals. 

6è de primària

 • Els alumnes de 6è de primària visiten l'antic monestir benedictí de Sant Pere de Rodes.  La sortida acaba a la platja del Port de la Selva on es disfruta d'una estona de joc lliure.


ETAPA ESO

1r ESO

 • Sortida Cultural al Cim de les Àligues – Els alumnes de 1r ESO han visitat el Cim de les Àligues per tal d'estudiar la biodiversitat del món de les aus.

2n ESO

 • Sortida a El Collell – Els alumnes de 2n ESO han realitzat una activitat a El Collell, un complex Lúdic Esportiu ubicat entre el Pla de l'Estany i la Garrotxa.

3r ESO

 • Sortida TV3 – Els alumnes de 3r ESO han visitat les instal·lacions de Televisió de Catalunya dins el marc del crèdit de síntesis sobre mitjans de comunicació que realitzaran el mes de juny.

4t ESO

 • Sortida Mines de Cercs – Els alumnes de Física i Química han visitat les mines de Cercs per tal d'estudiar com es treballa el diferent material sorgit de la mateixa.

 • Ruta saludable per Sant Gregori – Els alumnes de CAFE han fet una ruta per Sant Gregori on han estudiat diferents hàbits saludables que han anat treballant aquesta avaluació a l'aula.

 • Visita a la Girona Medieval – Els alumnes de Comunicació i Cultura Clàssica han fet una visita guiada pel centre històric de Girona, de la mà de l'Eudald Vilàs, tot coneixent els indrets del Barri Vell amb més reprecussió històrica.


ETAPA BATXILLERAT

1r Batxillerat:

 • Els alumnes de les modalitats del batxillerat tecnològic i del científic visitaran l'empresa MONTER (Grup Cañigueral). Es tracta d'una empresa dedicada a l'elaboració i tractament d'embotits i altres productes alimentaris. Els alumnes podran veure tant la vessant biològica com la industrial (maquinària, processos tecnològics, logística, etc.) de la feina d'aquesta empresa, ubicada a Les Planes d'Hostoles.

 • Els alumnes de la modalitat de ciències socials i d'humanitats visitaran el Museu del suro de Palafrugell, situat a l'edifici modernista de la fàbrica Miquel Vincke & Meyer. En la visita s'explica el gran valor mediambiental dels boscos d'alzines sureres, les propietats úniques del suro, el seu procés de transformació, els oficis i l'artesanat ja desaparegut, les tradicions i cultura que segueixen vives encara avui i el gran desenvolupament del territori després del pas de la revolució industrial per Palafrugell.   

2n Batxillerat:

 • Els alumnes de les modalitats del batxillerat tecnològic i del científic visitaran el Cosmocaixa de Barcelona, que ha estat renovat recentment. A banda de la visitat lliure al museu, i especialment a la Sala de la ciència, participaran en dos tallers: els de modalitat tecnològica faran un taller de física, concretament d'ones, mentre que els de la modalitat biosanitària faran un taller sobre la biodiversitat. 

 • Els alumnes de la modalitat de ciències socials i d'humanitats visitaran el Caixaforum de Barcelona, on, a banda de la visita lliure a l'exposició "la ciutat fotogràfica", participaran en un taller anomenat "Laboratori d'emprenedoria". Seguidament també visitaran el MNAC (Museu Nacional d'Art de Catalunya), que destaca per la seva col·lecció d'art romànic (considerada una de les més completes del món).