ESO

Titelles democràtiques, de Tomàs Girbau

22 març, 2021

L’ocultació de la incompetència política

Si no heu anat mai a veure una exhibició de titelles, qualsevol cambra política és el millor escenari per contemplar-les. Les observes i les escoltes repetint el seu discurs buit de significat. Mouen les mans realitzant una competició d’oratòria per mostrar, penjar i difondre aquell discurs a les xarxes que s’utilitza per amagar la incompetència política cobrint-la amb el farcit de mots vacus.

Mouen els fils perquè els putxinel·lis facin la seva comesa. Labor que no decideix el poble, sinó un conjunt d’ideòlegs sense cap voluntat per alterar l’orde social. Aquell ninot que arriba a la posada en escena no és el més astut ni el més culte, sinó el que llagoteja als caps i assenteix sense cap tipus de crítica tota les indicacions llordeses d’aquells que habiten sota l’estrada. Canvien de propietari cercant aquell que es casi millor amb ell.

Uns anhelen el poder manifestant les seves pròpies idees, desafiant el titellaire que els fa bellugar. Aquests naden a contracorrent enemistant-se amb aquells que els hi donen ordres fins que la situació li dóna un trist recordatori: les titelles no es mouen sense fils.

 

Article reproduït de: https://bell-lloc.junior-report.media/2021/03/12/titelles-democratiques/