Pessebre de Bell-lloc

Un pessebre que s’enmarca a les comarques gironines

30 novembre, 2016

El pessebre del Pavelló Gran de Bell-lloc, exhibit enguany al Saló d’Actes, va néixer amb el desig de representar-hi alguns dels llocs més característics i bonics de Girona i la seva província. Horari de visites: les setmanes del 12 al 16 i del 19 al 22 de desembre i del 9 al 13 de gener de 8:30h a 9:00h, de 13:00h a 15:00h i de 16:30 a 19:30h

Es va fer un projecte a un termini de tres anys. Aquest projecte es va iniciar amb la primera fase que començava a la masia de  Bell-lloc i s’estenia per llocs de la ciutat com el barri de Sant Narcís, la devesa, les cases de l’Onyar, la creu de Palau, l’ermita dels Àngels.

Més tard s’hi van afegir dos joies imprescindibles i emblemàtiques de la ciutat: Sant Fèlix i la Catedral.

L’any següent es va ampliar seguint les muntanyes de Girona, arribant als Pirineus. Pel camí apareixen les coves de Serinyà, l’estany de Banyoles, Castellfollit de la Roca, Besalú i el seu pont, les guixeres de Beuda, els volcans de la Garrotxa, l’ermita del volcà de Santa Margarida, la plaça major de Santa Pau, el Monestir de Ripoll i el Santuari de Núria.

L’últim any es va arribar a l’espectacular Costa Brava. Passant pel molí de farina de La Bisbal, trobarem pobles com Sant Martí Vell, Verges i la seva dansa de la mort, Pals amb la seva espectacular torre, les Illes Medes i el mar. Al final hi trobem les  boniques voltes de Calella de Palafrugell que donen a la platja de Port Bo amb el Far de Sant Sebastià al fons.