Recomanacions i comunicats del Departament d’Educació sobre el Coronavirus

En aquesta pàgina actualitzarem periòdicament la informació sobre la prevenció del Coronavirus

Darrera actualització: 27.03.2020, 15:26h12/03/2020 15:26h. Comunicat a les famílies
El Departament d’Educació, seguint instruccions del Departament de Salut i com a mesura excepcional per contenir el coronavirus, ha pres la decisió de tancar a partir del dia 13 de març i fins al proper dia 27 març, ambdós inclosostots els centres educatius de Catalunya i, per tant, han quedat suspeses les classes en horari lectiu i les activitats extraescolars. El tancament afecta a tot l’alumnat, a tot el personal docent, i al PAS.
Us animem a seguir fidelment les indicacions, recomanacions i protocols que estableix el Departament de Salut pel que fa a la prevenció del virus i que podeu consultar a http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus.
Us recomanem, per motius de salut pública, que durant aquest període de 14 dies els vostres fills disminueixin notablement la seva vida social.
En previsió d’aquesta mesura d’urgència, els equips docents de Bell-lloc s’han reunit al llarg del matí per crear un pla d’aprenentatge i treball per als alumnes del col·legi, de manera que puguin prosseguir amb la seva vida acadèmica des de casa. Les instruccions per accedir al pla docent online les trobareu al Pla de treball des de casa a l’accés ràpid del web del col·legi. Ens posarem en contacte novament amb tots vosaltres quan les instruccions estiguin disponibles.
Posem a disposició de les famílies durant aquests dies de tancament una adreça de correu electrònic (2020@bell-lloc.org) per resoldre qualsevol dubte que pugueu tenir. Procurarem donar resposta als vostres missatges al més aviat possible. Aquesta adreça de correu està operativa a partir de demà divendres.
11/03/2020 16:50h. Mesures de prevenció

En relació al coronavirus, el Departament d’Educació fa saber als centres educatius noves mesures de prevenció amb la finalitat de contribuir a la seva contenció:

  • El Departament d’Educació insta a la suspensió de tota activitat que organitzin els centres educatius del Departament o qualsevol servei del mateix Departament que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. Les sortides lectives que impliquin un sol centre es poden mantenir. Aquesta mesura de suspensió té efectes sobre fires, trobades, cantades, certàmens, etc.
  • En relació amb el punt anterior, el Departament no participarà a la propera edició del Saló de l’Ensenyament, prevista entre 18 i el 22 de març. En aquest sentit, insta a les direccions dels centres educatius que anul·lin les visites d’alumnat i professorat al Saló que tinguin organitzades.
  • Com es va comunicar el passat 6 de març, les pràctiques en centres sanitaris i sociosanitaris dels alumnes que estan cursant formació professional queden suspeses per tal de facilitar al màxim l’activitat assistencial del personal d’aquests centres. Aquesta suspensió afecta també l’activitat d’alumnes d’ESO i Batxillerat que fan plans de diversificació curricular en hospitals o residències de gent gran, com els projectes singulars, els programes d’aprenentatge i servei o de voluntariat.
  • Se suspèn l’activitat docent que s’ofereix als centres hospitalaris per a infants amb ingressos perllongats, el que es coneix com a les aules hospitalàries, amb la finalitat de reduir al màxim l’entrada de persones forànies als hospitals i hospitals de dia.
  • Es mantenen les portes obertes que s’estan duent a terme aquests dies, però es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció de contagi ben visibles als centres.
  • Els Serveis Territorials d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona dotaran de personal substitut als centres davant de qualsevol incidència que s’hagi comunicat per part del Departament de Salut.
  • Donada la importància de l’acció educativa en relació a les mesures de protecció, s’insta els centres a formar els alumnes en les mesures recomanades pel Departament de Salut.
  • Es recorda que davant de possibles casos, els centres han de posar-se en contacte amb el 061 Salut Respon també amb les direccions dels Serveis Territorials o del Consorci d’Educació de Barcelona. Des d’aquests òrgans territorials, de la mà del Departament de Salut, es farà seguiment dels casos i de les consultes.
  • Es manté, com a principi general, la recomanació de no viatjar als països i a les regions afectades, mentre les autoritats sanitàries d’aquests països no aixequin les mesures de control que actualment estan duent a terme.

Per a més informació, consulteu el Canal de Salut de la Generalitat de Catalunya