Aleix Torras

Aleix Torres Camps triomfa novament a l’Olimpíada de Matemàtiques

31 gener, 2018

L’Aleix Torres Camps, de 2n de batxillerat, s’ha classificat per segon any consecutiu per a la fase espanyola de l’Olimpíada de Matemàtiques, en obtenir un segon premi (4t classificat) a la fase catalana.

Si ja és un mèrit extraordinari aconseguir la classificació per a la Olimpíada Matemàtica organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques, fer-ho per segon any consecutiu és un fet molt notable si tenim en compte la duresa de l’examen. Les olimpíades matemàtiques són un concurs internacional que se celebra anualment des de 1965, i on es competeix resolent problemes d'alta dificultat però en els quals només s'utilitzen tècniques de nivell de batxillerat.
 
La fase catalana de l'Olimpíada és a mitjans de desembre. Es fa en dos dies, divendres a la tarda i dissabte al matí (aquest any han estat els dies 15 i 16), i a cada sessió es proposen tres o quatre problemes. En base als resultat obtinguts es concedeixen tres medalles d'or, tres de plata i tres de bronze. Cadascuna de les medalles té també un premi en metàl·lic i, a més, aquests nou estudiants participaran a l’Olimpíada d’abast estatal, que es celebrarà a Jaén del 15 al 18 de març de 2018, on se seleccionen els participants per a l'Olimpíada Internacional.