Atelier, llenguatges per a tothom!

24 octubre, 2019

Amb la inspiració de les escoles Reggio Emilia, la teoria dels 100 llenguatges, la metodologia Waldorf i sobretot les dimensions de la persona de l'educació personalitzada, pròpia de la nostra escola des dels seus inicis, neix l'Atelier a Bell-lloc Infantil.

A través del modelatge, la música, l’escultura, la utilització de les disfresses, les titelles, els elements de la natura, l’ús de materials sensibles i atractius pels alumnes; a l’atelier es permet reinterpretar la manera de desenvolupar-se amb l’entorn, de lligar aprenentatges i l’ús de diferents llenguatges. A l’aula convencional segurament no hi tenen la mateixa cabuda, en canvi a l’Atelier ens permet el moviment lliure, l’expressió artística, la llibertat de creació, fer i desfer, la manipulació, i l’elecció de les activitats.

A l’Atelier, els i les mestres som els guies. Dividim els alumnes en dos grups: Un treballa amb la tutora i l’altre grup amb l’especialista d’anglès.
Cada grup té tres ambients per escollir. En total tenim sis racons on presentem diferents activitats segons la programació.

La taula de llum: Ens serveix per descobrir formes, colors, treballar l’espai temps, les línies, la lateralitat, entre d’altres.
La taula d’experimentació: Ens permet treballar i tocar diferents textures, observar el seu estat, veure com canvien.
La taula de pintura: Ens permet treballar autors, artistes, fer creacions pictòriques, de impremta i modelatge.
El racó de construccions: És on fem, desfem, ens familiaritzem amb l’entorn natural que hem observat al passeig científic.
El racó matemàtic: Ens ofereix un espai manipulatiu i experimental que ens ajuda a treballar tots els passos previstos fins arribar al concepte. Aparellem, ordenem, classifiquem, els mestres a Atelier observen les possibles dificultats que poden tenir els alumnes en la noció de la quantitat. També es treballa la reversibilitat, la conservació de la quantitat i els problemes d’inclusió. Treballant-les bé, arribarem a la noció de quantitat totalment construïda.
El racó de “varis”: On treballem la descoberta del jo i de l’entorn. Hi trobem titelles, disfresses, robes, objectes varis que ens porten a poder-nos conèixer més, un camí indispensable per una bona autoestima.

Us seguirem explicant més coses sobre l’Atelier-Bell-lloc Infantil, un espai educatiu que seguirà creixent i ampliant la magnífica tasca d’ensenyar-aprendre.