Bell-lloc entre els 100 finalistes del Challenge 2023

18 abril, 2023

El passat 1 de març, i dins l’assignatura optativa de quart d’ESO de Tecnologia (BigData), els alumnes han preparat un repte per solucionar un dels problemes relacionats amb l’Agenda dels ODS 2030 mitjançant l’anàlisi de dades o BigData.
El repte consistia en abordar un dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides de la seva elecció, tot cercant i analitzant Datasets de fonts OpenData. El big data i la intel·ligència de les dades eren la clau per assolir aquest objectiu. En aquest context, el repte consisteix en analitzar dades i elaborar una notícia sobre l’anàlisi realitzat i la cerca de patrons que puguin explicar i abordar solucions al problema detectat. En aquest projecte hi han participat 6 grups de Bell-lloc en temàtiques tan diverses com la promoció del turisme local, el descans nocturn tot apagant els aparells que generen camps magnètics, minimització dels efectes de la fam a través de la creació d’una ONG, millora de l’educació a través de programes de mentoratge, disminució de la desforestació a través de punts de llibre amb llavors o evitar el malbaratament dels aliments.
Enguany, el Challenge d’EduCaixa han unit tots els programes que tenen (emprenedoría, bigdata, be critical i steam) en un sol challenge que era: en base als ODS de les Nacions Unides, identificar una causa que els commogui i desenvolupar iniciatives que contribueixin a la seva realització, segons cada programa.
L’equip guanyador ha estat Perfect Dish, projecte presentat per l’equip de 4rt d’ESO format per: Marc Carreras, Martí Ramió, Roger Fornells i Tomàs Falgueras.
De 284 centres de tot Espanya i Portugal amb més de 1.500 projectes presentats i d’un total de 5.500 alumnes, Perfect Dish ha estat un dels 100 seleccionats per anar el mes de maig a Barcelona, a compartir l’experiència de millorar el projecte, viure una activitat única amb companys d’altres programes i presentar el seu projecte per optar al viatge formatiu a finals de juny a Estats Units.

Projecte: https://peerfectdish.wixsite.com/challenge
Infografia: Flow Dark – Infogram

Dossier informatiu: https://www.bell-lloc.org/wp-content/uploads/2023/04/EduCaixa_TheChallenge23_DossierParticipantes-CAMPUS.pdf

Moltes felicitats a tots els participants!