Cada dia més autònoms

6 novembre, 2019

Obrim els ulls al matí i comencem a prendre una sèrie de decisions, aquest decidir, ens fa escollir. Hi ha moltes petites coses que decidim i escollim contínuament, quasi sense adonar-nos-en. Aquesta setmana, els alumnes de P3 a P5 han pujat per la rampa de l'entrada del col•legi a les seves aules de manera autònoma. Us volem felicitar perquè es nota que heu treballat des de casa, o potser venint caminant o amb cotxe a l'escola, el fet que a partir d'ara els nens i nenes pugin sols a la classe.

Fomentar aquest fet, porta uns beneficis importants: es mou la seva voluntat per anar sols a l’aula, recorren el camí fins la classe havent-se despedit dels seus pares i mares, porten ells mateixos la motxilla, una vegada a l’aula s’han de treure ells sols la jaqueta, penjar-la al penjador, també la motxilla. Aquests hàbits repetits, a banda de fomentar l’autonomia, treballa el valor de l’ordre, tot això els fa més capaços i sobretot, ells i elles es veuen amb la capacitat per realitzar accions assolibles a la seva edat, millora la percepció d’un mateix, la seguretat i la seva autoestima tan important per l’aprenentatge.
A l’escola, treballem amb tècniques de presa de decisions a l’aula, per treballar continguts curriculars, la metodologia VESS també té un clar enfoc de cultura de pensament i treball de decisions a través de les rutines de pensament, claus i hàbits de ment.
Però una manera idònia per treballar l’autonomia a les edats primeres, és deixar-los fer tot el que siguin capaços de fer.

L’àrea de la descoberta del jo i de l’entorn, que marquen el currículum d’educació infantil es comença a treballar com veieu des de primera hora del matí a Bell-lloc Infantil.

Gràcies per entendre-ho i anar en paral•lel amb el col•legi.