educacio del caracter

Un dels nostres reptes educatius més importants: L’educació del caràcter.

18 setembre, 2020

Cada infant requereix un repte educatiu. La diversitat de necessitats i saber-hi donar resposta és el que ens mou als mestres.

Hi ha unes necessitats universals: les emocions. Com per exemple l’aferrament que dóna saber-se segur en l’entorn i les persones que ens envolten, les que coneixem. Ha començat un nou curs, alguns infants no han trigat a quedar-se tranquils de seguida a l’arribada de l’escola, d’altres ho han passat més malament als primers moments, d’altres ja volen anar per endavant i moure’s de manera més autònoma pujant i baixant sols de les aules.

Cada infant és diferent, com hem dit però també cada família podem influir positivament en el seu benestar.

Qui ens pot ajudar a millorar els estils educatius de la família?

Per una banda les tutories personals dels pares i mares amb la tutora de l’infant. Aquest aspecte identificatiu i ferm de Bell-lloc que persisteix en la seva essència i fonaments des del primer dia. Pregunteu a la tutora, demaneu-li ajuda, canals de referència per poder-vos formar i millorar.

També els cursos especials que ens ajuden a pensar, sentir i actuar bé com el Family Enrichment Program.

Un programa que contempla supòsits pràctics de la vida quotidiana, inquietuds dels pares i mares, arrels grans i fortes que només pot proporcionar una educació emocional i afectiva sistemàtica i planificada.

El nostre consell? Que comenceu pares i mares el més aviat possible a formar el caràcter dels vostres infants.

Heu confiat en Bell-lloc Infantil i nosaltres us podem ajudar a anar en paral·lel amb l’escola amb aspectes tan importants com l’adquisició dels bons hàbits, la gestió de les emocions que anirem treballant també amb el B!Caràcter mini.

I quins podríem dir que són els aprenentatges emocionals importants en aquesta etapa?

Podríem dir que aprendre a conèixer les pròpies emocions, acollir-les i expressar-les.

Aprendre a regular les nostres pròpies emocions.

A l’escola tradicional han estat les grans oblidades, ara ens deixa a nosaltres el paper de trobar l’equilibri just per educar-les bé.