Cicle d’artistes a “Som Gironins”

20 novembre, 2019

L'Helena Prats, ceramista de renom, ha encetat aquest cicle de visites il•lustres dins el projecte "Som Girona", "Som Gironins". Hem de tenir en compte la diversitats de llenguatges; matemàtics, lingüístics, digitals, corporals i en aquest projecte concret l’artístic. Ens ajuda a personalitzar l'educació on tothom hi ha o almenys hi hauria de tenir cabuda.

A Bell-lloc infantil basem la nostra metodologia global i transversal en la cultura del pensament. Els alumnes es plantegen projectes, problemes, preguntes i busquen respostes a les seves inquietuds intrínseques i extrínseques provocades per estímuls externs. La personalització de l’aprenentatge és important i enllaça itineraris individuals de gestió i educació de les emocions. L’aprenentatge significatiu com el servei als altres, el mètode científic i el joc com a eina pedagògica ens ajuda a consolidar conceptes. Un aprenentatge Km 0 que hem començat aquest principi de curs acostant a gironins i gironines artistes a l’escola com a canal de comunicació amb l’art i l’expressió visual i plàstica.

A Bell-lloc infantil, aprofitem aquest moment idoni de l’etapa educativa de la persona per introduir, experimentar, manipular, presentar i sobretot jugar amb un llenguatge molt important per la creativitat i flexibilitat a la vida; el llenguatge artístic.

L’Helena, una persona propera, serena i creativa, ens ha ajudat a viure el procés creatiu d’una peça de ceràmica, ens ha escoltat, ens ha fet reflexionar, ens ha provocat reptes nous.