Comencem! Acords essencials de convivència

8 setembre, 2023

Cada principi de curs, en assemblea i a totes les classes, establim uns acords essencials que ens ajuden a que el grup classe funcioni de manera fluïda. Aquestes normes de convivència, com el silenci quan toca, demanar el torn de paraula, hàbits d’ordre, d’autonomia i d’estimació als altres, es fan visibles en un cartell i amb el pas de les setmanes es van revisant.

Els acords es van interioritzant i aprenent durant tot el curs, vivint-los i millorant-los. També ens ajudem els uns als altres a anar-los assolint. Una vegada hem triat quins acords essencials estem disposats a complir i acceptar, els signem i ens comprometem a fer-ho.

Els acords essencials ens ajuden a treballar els hàbits i les normes que faciliten el poder viure una “Cultura de pensament”, on les rutines, els hàbits de ment, la metacognició i l’esperit crític en seran els protagonistes.

I a casa ? Heu pensat en establir-ne d’acords essencials? Seria fabulós poder anar en paral·lel família i escola. Recordeu que, si necessiteu ajuda per saber com fer-ho, t’ajudem a les entrevistes personals amb la tutora.