La revista Bell-lloc Report, una oportunitat per aprendre l’ofici de periodista

11 juliol, 2023

Els alumnes de 4t ESO de l’optativa de Comunicació s’han convertit en periodistes del diari Bell-lloc Report (https://bell-lloc.junior-report.media/). Els alumnes han après l’ofici de periodista, treballant les particularitats de cada gènere periodístic, com ara la notícia, el reportatge o l’entrevista. També han experimentat tot el  procés necessari abans de publicar els seus escrits a la revista, des de pensar temes propers i interessants, recabar i comprendre la informació, ordenar-la, redactar-la i revisar-la.

D’aquesta manera, amb un ull a l’actualitat, els alumnes han fomentat el pensament crític, el treball cooperatiu, les competències lingüístiques i la creativitat en la preparació de les creacions periodístiques.

En el següent enllaç (https://bell-lloc.junior-report.media/?na=view&id=4) es pot veure el butlletí resum del més destacat que s’ha pogut publicar al diari digital, com ara notícies sobre el musical Magic o els Jocs Florals de l’escola, entrevistes als seus avis, a professors de l’escola i a l’alcaldessa Marta Madrenas o la cobertura dels premis Enderrock 2023 de música.

Bell-lloc Report forma part de la xarxa Revista Escolar Digital (RED Report) (https://red.junior-report.media/), una revista col·laborativa entre diferents escoles, en la que es publiquen els continguts més destacats de cada revista escolar digital de diferents parts d‘Espanya.