Domènec Fita, In Memoriam

9 novembre, 2020

El passat 9 de novembre ens va deixar Domènec Fita i Molat als 93 anys d’edat. Va dedicar la seva vida professional a l’art i compta amb innumerables obres que verifiquen el seu gran talent. A Bell-lloc va deixar una representació de les obres, entre les quals podem trobar vitralls, litografies i escultures. A més, cal destacar que formà part de l’equip docent del col·legi com a professor d’expressió artística i, el 2014, va tornar al col·legi per apadrinar el “Roure Girona”, en el context de l’Any Cultural dedicat a Girona i a les comarques gironines (curs 2013-2014).

El dia 12 de febrer d’aquest any tingué lloc als jardins de l’escola la plantada d’un roure que porta el nom de “Girona”. L’acte, que comptà amb el suport de l’equip de jardineria, fou apadrinat per l’artista, que va fer diverses reflexions sobre l’art en companyia  dels alumnes de cinquè i sisè de primària. També es llegiren poemes de poetes catalans i es cantà una cançó la interpretació de la qual anà a càrrec de la Petita Coral.

Amb motiu de la seva mort, el professor i deixeble artístic de Fita Pere Romagós i Planas, conegut com a Isaac d’Aiguaviva, va realitzar el passat divendres 13 de novembre una entrevista per a la Ràdio del Bisbat de Girona repassant els moments més rellevants de l’artista i el vincle existent entre ell i el seu mestre. Podeu llegir-ne la transcripció al següent document o bé escoltar el fragment d’àudio al minut 15:40.

Des de Bell-lloc lamentem la seva mort. Descansi en pau.


Aquestes són algunes de les obres de Fita que hi ha a Bell-lloc: