Foto Passeig

El passeig, promotor d’àmbits creatius, de llibertat i d’aprenentatges.

23 octubre, 2020

El passeig pedagògic és una activitat radicalment creadora, promotora de llibertat i canal d’aprenentatges englobades a les diferents àrees del coneixement; llenguatge verbal, matemàtic, descoberta del jo i de l’entorn.

Durant una hora a la setmana, els alumnes de cicle superior de Bell-lloc infantil surten a passejar pels boscos i l’entorn natural de l’escola.

Els infants de maternal i llar fan el passeig científic gairebé cada dia de la setmana.

El passeig està programat, objectivat i amb continguts que volem treballar durant el propi passeig o bé que seguirem treballant durant les properes setmanes, mesos o fins i tot objectius de llarg termini.

Per exemple; si l’objectiu és: “Descobrir els colors de la tardor”

La tutora i la mestra especialista que guien el passeig ajudaran a enfocar aquest objectiu als alumnes descrivint i interpel·lant als infants durant el moviment del passeig.

Els infants d’aquestes primeres edats aprenen amb “el moviment” així que el passeig representa una eina pedagògica integradora d’elements subjectius i objectius, d’un mode relacional, estructural, que ajuda en l’expressió i la trobada amb la realitat, creem uns espais lúdics i expansius que els facilita la obertura, el co-crear, procurar projectes d’acció personal i en grup, anar construint el seu propi món; a través del passeig pedagògic és capaç d’autoafirmar-se en la seva condició personal i de promocionar la seva personalitat al compàs d’aquest gran complexa de relacions ambientals.