Innovamat, la nova proposta matemàtica Educació Infantil segon cicle

20 octubre, 2023

Innovamat ja forma part de Bell-lloc Infantil: és una proposta curricular per ensenyar i aprendre matemàtiques d’una manera estructurada, però flexible, plena d’activitats amb les quals, mitjançant la manipulació, experimentació i conversa a l’aula es construeix el coneixement matemàtic.

Els CRICS, els personatges connectadors de les propostes, ja comencen a ser els nostres “amics”.

A Bell-lloc infantil les matemàtiques ja es vivien de manera experimental, manipulativa i sensorial, però les mestres vàrem veure que aquest projecte ens donava una formació, estructura i activitats que ajudarien a millorar les matemàtiques de 3 a 6 anys.

Vam començar abans de l’estiu rebent formació i vam aprofitar tot el juliol per familiaritzar-nos amb les tasques, tallers i eines que Innovamat ens proporciona.

Innovamat ens servirà per aprendre més com ensenyar-aprendre les matemàtiques durant l’etapa d’infantil, ens ajudarà a fer equip i a repensar espais matemàtics i tallers. La formació del professorat no es centra únicament en la tria d’eines, sinó en el desenvolupament d’actituds al nostre claustre i la potenciació del treball personal i grupal.

Ens formem per créixer com a professionals, per empoderar-nos com a docents, per prendre bones decisions i pràctiques com a mestres i com a persones. Només així, seguint formant-nos, el nostre col·legi seguirà essent millor, ens ajudarà a fer-nos créixer com a professionals de l’educació.