Joan Robots, el projecte de robòtica sostenible

14 novembre, 2023

Aquest novembre hem celebrat la jornada robòtica a l’escola Bell-lloc Infantil. Els infants van treballar de manera conjunta amb Joan Robots i el CEE Palau per dissenyar i construir robots amb materials reciclats. Aquesta iniciativa no només promou la creativitat i la innovació, sinó que també destaca la importància de la sostenibilitat i la reutilització de recursos. El desenvolupament dels robots pels alumnes va abordar problemàtiques concretes del seu entorn, destacant la seva capacitat per oferir solucions pràctiques a problemes reals.

A més a més, la participació dels alumnes de primer de primària mostra com aquesta experiència pot  inspirar altres nens a explorar la robòtica sostenible i la innovació amb materials reciclats. Aquests alumnes també tindran l’oportunitat de presentar els seus propis projectes de robots sostenibles el 24 de novembre, creant un cicle d’aprenentatge i col·laboració continuada.

En resum, aquesta jornada robòtica no només impulsa les habilitats tècniques i la creativitat dels estudiants, sinó que també els educa sobre qüestions importants com la sostenibilitat, l’emprenedoria i la importància de donar una segona oportunitat als materials reciclats en la creació de nous projectes.