L’aprenentage els primers dies d’escola

20 setembre, 2022

Cada inici de curs és una nova oportunitat d’aprenentatge, i és moment per identificar els reptes que l’acabaran condicionant. De moment, el repte d’aquestes primeres setmanes a les aules de maternal, llar d’infants i segon cicle d’infantil és el d’acollir a cadascun dels infants i fer una bona adaptació emocional a l’escola.

Hem aprofitat els primers dies per provocar molts aprenentatges significatius, beneficiant-nos de les ocasions que ens ofereix l’inici de l’escola.

L’aprenentatge significatiu és la comprensió profunda de les possibilitats i potencialitats que el que es va aprenent ofereix com a recurs estratègic, per a la construcció del propi pensament i per afrontar i intentar resoldre qualsevol problema cognoscitiu, independentment de la seva naturalesa.

Es construeix i desenvolupa essent un aprenentatge contextualitzat. Es produeix dins d’un context d’investigació i creació, que per la seva naturalesa té un fort sentit per a l’alumne. Qualsevol necessitat d’aprendre alguna cosa es reforça quan es troba amb un problema de coneixement real.

Espais, temps, horaris, recursos humans… són les apostes de Bell-lloc infantil cap a una escola que vol experimentar el món, perquè l’infant se’n sent part des del moment de néixer, ple de curiositat i ganes de viure.

Gràcies, famílies, per ajudar-nos els primers dies a conciliar l’adaptació i per creure en el gran potencial per crear mapes d’orientació personal, social, cognitiva, afectiva, simbòlica i transcendent que tenen els vostres fills i filles.