llarg viatge-noticia4

L’Intens viatge

7 abril, 2020

El viatge escolar comença carregat d’innocència i naturalitat, a unes aules on encara es respira un aire de tendresa per part del professorat, similar al vincle creat a casa per part de les famílies. Allà, és on cada infant comença a forjar la seva autoconcepció del món i d’ell mateix, acompanyat d’altres infants que es troben en la mateixa situació.

Són moltes experiències, vivències i aprenentatges els que van donant sentit allò que col·loquialment en diem: “fer-se gran”. Perquè, què és realment “fer-se gran”? Fer-se gran es relaciona amb l’acció d’anar recollint tots aquells instants viscuts al llarg de la vida -tant positius com negatius- i anar-los posant dins la nostra pròpia motxilla, amb l’objectiu d’anar creant una visió personal de l’entorn en el qual vivim.

És per aquest motiu que, com a mestres, hem de procurar ensenyar als nostres alumnes a carregar aquesta motxilla de valors, ja que seran aquests els que els acompanyaran durant tota la seva etapa educativa i, posteriorment, al llarg de les seves vides a ser persones educades, responsables i amb esperit crític. Parlem de valors com ara el respecte, l’empatia, l’emoció, la responsabilitat o la tolerància entre molts altres.

Tots aquests valors els acompanyaran durant el viatge escolar que els espera a tots aquells nens i nenes que, entre tots, tenim el privilegi d’educar.