Bell-lloc s’adhereix a la campanya de Más Plurales contra la LOMLOE

2 novembre, 2020

En aquests moments s’està tramitant al Congrés dels Diputats la LOMLOE, una nova llei educativa, popularment coneguda com a Llei Celaá. En cas d’aprovar-se, aquesta llei podria retallar dràsticament els drets i les llibertats educatives.

Aquesta proposta de llei compta amb el rebuig unànime de les patronals, sindicats i associacions de pares i mares de les escoles concertades d’arreu de l’estat espanyol. A Bell-lloc també ens hi oposem pels següents motius:

  • Es tracta d’una llei amb un caire marcadament partidista i ideològic.
  • S’està tramitant de manera accelerada en plena pandèmia, sense escoltar la comunitat educativa, descartant l’assoliment d’un necessari i desitjat Pacte d’Estat per l’Educació.
  • Restringeix encara més la llibertat dels pares a triar centre escolar.
  • S’inventa un dret a l’educació pública -quan el dret reconegut en la Constitució és el dret a l’educació-; l’enfronta al model d’educació concertada, àmpliament implantat a Europa, trencant l’equilibri i la complementarietat de xarxes que s’ha mantingut fins ara
  • Pretén eliminar la demanda social com a element a tenir en compte a l’hora de programar les places escolars. A partir de l’aprovació d’aquesta llei, a l’hora d’establir les places, l’Estat no haurà tenir en compte la voluntat de les famílies.
  • L’eliminació de la demana social comporta un pas més en la planificació unilateral de l’administració en matèria educativa, i el tancament d’unitats concertades amb demanda en benefici de les publiques, encara que estiguin buides.

Per aquests i altres motius, Bell-lloc ha decidit adherir-se a la campanya de recollida de signatures promoguda per la plataforma www.masplurales.es, contra aquesta Llei i a favor de la coexistència dels diferents models escolars i de les llibertats educatives.