Mètode Vess

23 gener, 2018

Com bé sabeu, aquest curs hem iniciat la pràctica del Mètode Vess als cursos de parvulari: P3, P4 i P5. VESS és un model educatiu visionari que reuneix els millors programes educatius del món, harmoniosament integrats amb el nostre i alhora amb la metodologia PEP (Pensament com a Estratègia Pedagògica). 

 

Aquest model entén que la vida escolar i acadèmica han d’anar més enllà d’aprendre continguts, fòrmules, dates i noms, i el principal objectiu de Vess és combinar tots els fonaments que els nens necessiten durant l’etapa neurològica més crucial de les seves vides per tal de fomentar en cada nen els hàbits de ment, pensament i habilitats necessàries per portar una vida plena , amb equilibri i saviesa.

En els Centres Edu1st, a través de les rutines de pensament, els nens aprenen a entendre la forma en què es processa la informació, la forma en què pensen i com l’apliquen a diferents situacions. Els nens aprenen a observar, analitzar, deduir i generar noves idees. D’aquesta manera s’estableixen hàbits que predisposen les seves ments per desenvolupar diferents i millors processos de pensament al llarg de les seves vides.

Això implica un gran esforç de formació per part de totes les mestres i equip del centre.

Durant el mes juny 2017 vàrem atendre la primera sessió presencial per endinsar-nos en les claus del pensament i rutines Vess. Durant aquest primer trimestre hem anat introduint el mètode i hem tingut dues sessions de coaching via online.

Ara ens toca rebre personalment el nostre coach que durant dos dies entrarà a les classes, observarà les nostres pràctiques i ens farà una avaluació pràctica , personal i immediata.

L’aplicació del Mètode implica un canvi de paradigma, un canvi de punt de vista important i de plantejament del procés d’aprenentatge però també suposa un gran pas endavant.

Per fer-ho bé , continuarem formant-nos i rebent l’assessorament dels experts d’Edu First.