Pessebre Vivent de Bell-lloc

20 desembre, 2022

A Catalunya hi ha moltes tradicions relacionades amb les festes de Nadal, i el pessebre n’és una.

Al llarg del recorregut, el públic assistent va poder veure el naixement de Jesús i altres escenes bíbliques representades en els diferents quadres protagonitzats pels alumnes de Primària. L’entorn de Bell-lloc, presidit per la Masia, va esdevenir el marc ideal per a poder representar fins a un total de nou quadres: l’Anunciació, l’anunci als pastors, el Naixement, l’empadronament, els oficis, els mercaders del temple, el mercat, els Reis Mags i, finalment, els àngels i els dimonis.

El llançament d’un coet va donar el tret de sortida a aquesta segona edició del Pessebre Vivent de Bell-lloc. Els alumnes van comptar amb el millor públic possible: els seus pares, els seus avis, altres familiars i, naturalment, els amics. La visita de tots d’ells va proveir al Pessebre un clima familiar i entranyable. Tots els alumnes participants estaven distribuïts en els diferents quadres amb la indumentària pròpia de l’època, gràcies a la col·laboració i ajuda de les seves famílies. Els quadres, ubicats en diferents racons de l’escola, van ser dissenyats i decorats pels alumnes, amb el suport de l’equip de professors i el personal de manteniment. El personal d’administració i serveis va facilitar el material necessari per fer-ho possible. Així mateix, els alumnes de Batxillerat van col·laborar en diferents tasques, totes elles imprescindibles perquè la jornada fos un èxit.

El Pessebre Vivent ha estat la culminació del projecte interdisciplinari “T’explico el Nadal”, un projecte realitzat per tot l’alumnat de Primària en el qual s’ha dut a terme una aproximació al Nadal des de totes les àrees. Els alumnes han pogut representar obres de teatre nadalenques, recitar poemes, resoldre activitats de matemàtiques, fer manualitats, compondre en llengua anglesa diversos treballs relacionats amb el Nadal, elaborar presentacions… El projecte ha engrescat per igual a professors i alumnes, i ha esdevingut una fantàstica oportunitat per viure de ben a prop l’essència del Nadal, que el Pessebre ens ha recordat: el naixement de Jesús… i el primer crit de l’Infant en aquella nit freda de Betlem, fa més de dos mil anys.

Bon Nadal!