ESO

Primers classificats a la fase local gironina de la Copa Cangur

20 gener, 2023

El grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO format per Quim Bota, David Cabero, Pol Martínez, Arnau Quer, David Velasco, Eduard Terentiev i Daniel Troyan va esdevenir vencedor de la fase local gironina de la VII Copa Cangur en la Categoria Junior, mentre que els alumnes de 1r i 2n d’ESO van quedar tercers en la seva categoria.

 

La Copa Cangur és un concurs presencial de resolució de problemes de matemàtiques organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Els equips estan formats per 7 alumnes de 1r i 2n d’ESO (categoria Cadet) o bé 7 alumnes de 3r i 4t d’ESO (categoria Junior). En el concurs es presenten un total de 12 problemes i 60 minuts de temps per resoldre el màxim possible. És una cursa contrarellotge, on la puntuació obtinguda per cada problema va variant durant el concurs. Durant el desenvolupament de la prova els diferents equips van poder seguir en directe l’estat del concurs, és a dir, tant la puntuació i la classificació com els encerts i errors que portaven acumulats cadascun dels altres participants.

 

Aquesta fou la primera fase del concurs, celebrada a l’Institut Santiago Sobrequés i Vidal de Girona, la qual va aplegar un important nombre de grups d’alumnes de diferents centres de la província. El  grup d’alumnes de Bell-lloc, juntament amb els campions de l’any anterior, s’han classificat per a la gran final nacional, que tindrà lloc el divendres 14 d’abril al Centre Cultural La Torreta de Montmeló. Els primers classificats a la fase nacional participaran, en línia i des del propi centre, amb equips d’altres països. 

Moltes felicitats!