ESO

Què estem fent exactament els que desenvolupem vacunes per frenar la COVID-19?

20 novembre, 2020

Aquesta setmana han arrencat les activitats extracurriculars per als alumnes que formen part del Pla d’Excel·lència. Aquest alumnat compta amb un brillant expedient acadèmic i una bona trajectòria personal que els fa idonis per ampliar i realitzar activitats que complementen o amplien el currículum ordinari. Aquesta setmana els alumnes de 4t d’ESO van poden gaudir d’una conferència telemàtica de la mà de la Dra. Cristina Fornaguera sobre: “Què estem fent exactament els que desenvolupem vacunes per frenar la COVID-19?“.

La Dra. Fornaguera forma part de l’equip d’investigació d’enginyeria de biomaterials de l’IQS (Institut Químic de Sarrià) adscrit a la Universitat Ramón Llull de Barcelona. Fornaguera va parlar sobre què és exactament la COVID, com es diagnostica la malaltia, quins són els testos ràpids que hi ha al mercat actualment, com funcionar una PCR (reacció en cadena de la polimerasa) i quines etapes de desenvolupament té una vacuna. La sessió va finalitzar amb l’explicació sobre quins són els principals avenços, en aquest àmbit, en el seu propi laboratori d’investigació.

Cal destacar que tot i que la sessió fou de manera telemàtica, els alumnes de 4t d’ESO van poder fer preguntes en directe a la ponent a través de la plataforma zoom.