ESO

Taller “Ciutat Sostenible” a 3r d’ESO

19 gener, 2021

El passat mes de desembre a 3r d’ESO es va implementar un projecte interdisciplinar sobre el reciclatge amb l’objectiu de tractar la gestió de residus i el seu impacte mediambiental.

Aquesta activitat, emmarcada dins de la competència transversal de Servei Comunitari del currículum d’ESO, culmina amb la sortida cultural al Centre Integral de Valorització de Residus de Mataró. El centre disposa de diversos equipaments per tractar tota mena de residus: una planta de tractament de la fracció resta, una línia de tractament de residus voluminosos, estacions de transferència de les diferents fraccions recollides selectivament i la instal·lació de valorització energètica. Amb aquesta diversitat es garanteix el màxim aprofitament i valorització dels residus municipals a la comarca del Maresme.

Per tal de preparar la sortida i aprofitar-la al màxim, la setmana passada els alumnes de 3r d’ESO van realitzar un taller sobre la ciutat sostenible. Consistia en un joc de taula cooperatiu on els alumnes, com a representants de l’Ajuntament, havien d’assumir un rol a partir del qual prenien decisions que determinarien el futur de la població. L’objectiu era clar: entendre la complexitat de la gestió sostenible de residus.