181204advent-bllc-web

Temps d’Advent a Bell-lloc

4 desembre, 2018

La corona d’Advent és un dels costums que els cristians viuen en apropar-se el Nadal. El Temps d'Advent enguany va començar el passat diumenge 2 de desembre i s'allargarà fins el dia 24 del mateix mes. Saps què significa?

 1. Què és l'Advent? L’Advent és el temps de l'espera humil del Salvador i de la joia plena pel seu naixement.
 2. Quan comença l’Advent? Enguany, l’Advent comença el diumenge 2 de desembre.
 3. Què vol dir la paraula Advent? La paraula "advent" prové del llatí i vol dir "arribada". En el cristianisme, "advent" s'associa amb l'arribada del Nadal, que es correspon al naixement de Jesucrist el 25 de desembre. El sentit de l'advent és que els creients es preparen per al naixement de Jesucrist.
 4. Quan dura? L'Advent dura 4 setmanes dins del calendari litúrgic que marquen l'inici de l'any litúrgic. Se celebren els quatre diumenges més pròxims a Nadal. Comença el diumenge més proper al 30 de novembre –just després de la festa de Crist Rei- i acaba el 24 de desembre. Cada setmana té un significat concret: despertar-se, posar-se en camí, buscar i acollir.
 5. Què es fa? Hi ha diverses tradicions que ajuden a viure la preparació que significa l'Advent. S'acostuma a preparar una corona de flors a casa i/o a l'església, anomenada corona d'advent, amb quatre espelmes, una per a cada diumenge. A cada espelma s'assigna una virtut que s'ha de millorar aquella setmana, com l'amor, la pau, la tolerància i la fe. També és tradició el calendari d'advent, que amaga una reflexió o un petit objecte -com una xocolatina- per a cada dia. Una altra manera de preparar-se per al naixement de Jesús és fer el pessebre o l'arbre de Nadal.
 6. S'hi relaciona algun color? El morat simbolitza la preparació espiritual: es fa servir durant l'Advent i la Quaresma. També és propi el color rosat, que es fa servir a la missa del diumenge Gaudete (el tercer d'Advent) i el diumenge Laetare (el quart de Quaresma) per indicar la proximitat del Nadal i de la Pasqua, respectivament.

Simbologia

 • La forma circular: el cercle no té ni principi ni fi, és senyal d’eternitat.
 • Les branques verdes: simbolitzen l’esperança i la vida;
 • Les quatre espelmes: s’encenen d’una en una, durant els quatre diumenges d’advent.
 • Simbolitzen la llum enmig de les tenebres: la salvació que porta Jesucrist és llum per a la vida de cada persona.
 • El color vermell significa l’amor de Déu.