Treballar per racons, també a casa.

20 abril, 2020

Les aules d’educació infantil de Bell-lloc estan organitzades per racons.

Cada dia tenim una estona de treball per racons que permet a la tutora tenir una atenció personalitzada i adaptar la resposta educativa de les quatre àrees del coneixement a cada alumne.

Us volem convidar a fer també aquests racons a les vostres cases durant aquesta època de confinament.

Entenem que necessiteu estones on els nens i nenes treballin de manera autònoma i que us permeti continuar amb el teletreball o amb les altres tasques que requereix la llar. O teniu més d’un fill/a d’edats similars que necessiten també el seu espai personalitzat. El sistema de racons, ens permet accedir de manera autònoma a materials adaptats a l’etapa educativa per treballar diferents àrees.

 

Us suggerim 4 racons:

Racó matemàtic: On podriem tenir jocs que tinguem per treballar les matemàtiques, un dau i objectes similars per poder comptar, caixes matemàtiques d’afegir i treure.

Racó de lectoescriptura: amb lletres per confegir, bits per llegir, contes, llapissos, paper…

Racó artístic: amb tisores, papers, pintures, rotuladors, plastilina, elements creatius…

Racó per treballar la psicomotricitat fina: pot ser una safata amb cigrons i una pinça per agafar-los i col.locar-los en altres recipients, botons amb els forats grans i llana per enfilar…

A Google Sites veure-ho més fotografies d’activitats per racons. També us aconsellem que repasseu l’IG d’instagram de @bellllocinfantil on us hem compartit moltes vegades aquests racons i us poden servir d’inspiració.

Aixó és només una invitació que us pot facilitar l’ordre a casa i fomentar l’autonomia dels nens i nenes.

Compartim tot el que pot ajudar-los a seguir creixent i a vosaltres a conciliar millor.