Lagares

Una setmana internacional d’èxit

17 novembre, 2016

La setmana Erasmus Plus a Bell-lloc s’ha convertit en tota una aventura d’aprenentatge per als alumnes i professors. A través dels tallers i seminaris programats, els alumnes del col·legi comparteixen i milloren els seus projectes d’emprenedoria en grups de treball formats per alumnes de quatre nacionalitats diferents.

 

Treballar amb alumnes d’altres països enriqueix les visions, acosta les cultures, amplia els horitzons i situa les problemàtiques dels alumnes en una dimensió global.

Aquest curs, Bell-lloc és el col·legi coordinador del projecte i, com a tal, és la institució que en el seu moment va presentar una proposta al programa Erasmus de la Unió Europea i, un cop aprovada, va contactar les escoles de França, Noruega i Suècia amb les quals ha establert la mobilitat.

Aquesta setmana, el projecte ha estat farcit de seminaris i tallers d’alt nivell professional i humà, tots impartits per emprenedors de renom que, en seu moment, van gosar convertir el seu somni individual en una passió professional, al servei de la transformació del món. Dilluns, Isabel Martínez, Content Manager de l’empresa global de joguines Eurekakids, va revelar els secrets que van portar Erik Mayol, el CEO d’Eurekakids, a convertir el seu interès de crear joguines educatives en un negoci d’abast internacional. Dimarts, Josep Lagares, Director General de Metalquímia, va captivar els assistents amb el convenciment que la creativitat i la innovació són dos components essencials que hem de conrear des de les primeres edats si volem fer front als reptes futurs del nostre planeta. Finalment, dimecres, l’emprenedor Jil Van Eyle ens va explicar que el naixement de la seva filla amb una greu discapacitat va capgirar en positiu el seu sistema de valors. Va passar de ser un triomfador egocèntric i materialista a fundar Teaming,  una empresa de microdonacions per a projectes solidaris d’arreu del món.

És d’esperar que aquests intensos dies d’aprenentatge continuïn despertant el mateix nivell d’entusiasme i aprenentatge entre els assistents i que obrin en les seves ments noves maneres de relacionar-se amb els estudis i d’integrar els seus talents.