ESO

El projecte Eco2Meter premiat a Madrid

6 juny, 2020

El projecte Eco2Meter ajuda a reduir la contaminació y disminueix el risc de malalties pulmonars i COVID19. Segons la Organització Mundial de la Salut cada any moren més de 7 milions de persones al món com a conseqüència de l’alt nivell de contaminació. Aquest va ser el motiu que va conduir a un grup de cinc estudiants de 4t d’ESO de Bell-lloc a desenvolupar un projecte que ajudés a solucionar aquest greu problema. A més, segons diversos estudis, la contaminació és un factor de risc pel COVID-19.

Aquest grup de joves emprenedors ha desenvolupat uns dispositius amb sensors de petites dimensions que poden ser instal·lats en carrers de diverses localitats i que recopilen dades del nivell de contaminació de cada punt. Aquestes dades s’envien als dispositius mòbils per tal que els usuaris vegin la contaminació en un mapa dels diferents carrers en cada moment. Així, l’aplicació els permet establir itineraris per anar d’un lloc a un altre de manera més saludables i amb menys risc.

Els joves gironins han comptat amb l’ajut tècnic d’un grup d’estudiants d’enginyeria tècnica de Portugal amb els quals han compartit un programa Erasmus aquests darrers dos anys. Després de presentar el seu projecte a Barcelona, han participat en la Competició Estatal de Miniempreses que ha tingut lloc el dijous 7 de maig. El jurat ha valorat molt positivament el projecte Eco2Meter i els ha atorgat el premi Fedex Access Award.