Formació de l’Equip Bell-lloc Infantil

3 juny, 2020

Bell-lloc ens facilita i ens ofereix en “safata de plata” la possibilitat de rebre formació permanent durant els cursos escolars.

Cada setmana tenim unes hores de treball grupal i també unes hores destinades a la formació del professorat i personal.

Durant el confinament, ens hem hagut de reinventar també en aquest aspecte. No hem deixat de formar-nos. El fet de no poder-ho fer de manera presencial, no ens ha fet minvar les ganes de seguir aprenent més sobre la nostra passió: l’educació.

Cadascú té uns talents diferents, unes inquietuds pròpies que es vinculen als aprenentatges; alguns som especialistes en idiomes, en música, en disseny d’espais educatius, en preceptories personals, en comunicació, en innovació pedagògica, en necessitats educatives especials. El nostre equip queda enriquit i ens ajudem mútuament. El treball cooperatiu que demanem als alumnes, el posem també en pràctica l’equip docent. Les hores de claustre i procurar espais comunicatius, ens ajuda a posar en comú tot el que anem aprenent per enriquir la nostra tasca.

Durant aquests mesos, ens hem format de manera conjunta en com millorar l’avaluació, en Bell-arT, un dels projectes nous de l’escola, en comunicació… I de manera individual ens hem seguit formant en diferents àrees. Aprofitament de la quotidianitat com a aprenentatge per l’infant, noves tecnologies, comunicació en xarxes socials, idiomes, metodologies que afavoreixen la cultura de pensament, formació artística i disseny d’espais d’aprenentatge.

Aquesta darrera ha estat cursada per la mestra de Bell-lloc Infantil, la Núria Pujol, qui ha fet el treball final del seu postgrau sobre el nostre hall, aquest espai d’entrada, de benvinguda a l’escola, ha inspirat a la Núria per redissenyar-lo, buscar-hi noves possibilitats educatives, comunicatives i d’aprenentatge. La Núria ha treballat amb tot l’equip, demanant opinió, idees i també amb algunes famílies de l’escola que ens hi heu ajudat.

Seguim formant-nos, perquè aprendre és el que ens garanteix motivació, repensar l’educació, il.lusionar-nos i posar el nostre projecte professional al servei de totes vosaltres; famílies i infants.