Joan Mateu a Bell-lloc Infantil

28 febrer, 2020

A principis de curs es va iniciar el projecte “Som Gironins” per tal d’impulsar l’aprenentatge KM0, acostant artistes i professionals gironins i gironines a l’escola Bell-lloc Infantil com a canal de comunicació amb l’art i l’expressió visual i plàstica. S’han convidat artistes i professionals gironins que treballen diferents tècniques artístiques i creatives des de l’escultura, l’arquitectura o la pintura, passant per la ceràmica.

Aquesta setmana ens ha visitat en Joan Mateu, artista saltenc multidisciplinari de projecció internacional, especialitzat en pintura figurativa i espais urbans.

La sessió va tenir lloc durant la primera part inspiradora en un dels “boscos” de l’escola Bell-lloc, i més tard, al Hall de l’escola, mentre els alumnes creaven les seves pròpies obres amb la tècnica i color que els explicava en Joan Mateu.

L’activitat de Joan Mateu es va iniciar al bosc, fent el passeig científic que treballa conceptes matemàtics, verbals i de descoberta del jo i de l’entorn de manera global. Vam recollir elements naturals segons els que ens agradava i atreia més. Fins i tot vam fabricar uns pinzells improvitzats amb fulles de pi i troncs.

En Joan Mateu ens va explicar com s’inspira per crear i ens va ensenyar com es feia pintura amb pigments naturals amb tècniques innovadores que van servir per crear la nostra pròpia obra.

Un equip d’alumnes han actuat com a comissaris i n’hem fet una exposició perquè tothom que ho desitgi la pugui venir a gaudir. L’hem presentat amb una “vernisage” i a final de curs tenim previst fer una subhasta benèfica per la lluita contra el càncer infantil.

Tot això ha estat possible gràcies a les rutines de pensament i mapes de la comprensió que ens han ajudat a ser proactius i emprenedors. Hem après que no només és important saber pintar sinó també com divulgar-ho: què fer una vegada has pintat els quadres.