Seminari Cambridge English a Bell-lloc

1 març, 2020

El 29 de febrer es va celebrar el Cambridge English Seminar Bell-lloc on més d’una seixantena de professors d’anglès de tota la província de Girona hi van assistir. La jornada va consistir en actualitzar les bases metodològiques en l’ensenyament de la llengua anglesa, explicada a través de 4 sessions, sobre les principals habilitats que s’ensenyen en aquesta disciplina: speaking, writing, listening i vocabulary

Les 4 sessions s’han fet de forma simultània, dos a dos. A la primera sala, s’ha explicat com preparar els estudiants per a la part d’speaking A2 i B1 seguides de com desenvolupar la interacció i la participació en els exàmens de parla a través dels nivells. A la segona sala, s’ha començat amb una mirada en profunditat sobre el coneixement i l’ús del vocabulari, seguit d’una exploració de les habilitats per a writing a les escoles: realització de tasques, avaluació i preparació. 

Els encarregats de Cambridge de les sessions han estat Jane Delaney i Jim Fuller. Per una banda, Jane Delaney és professora de primària i viu a Tarragona. Té una àmplia experiència com a examinadora, formadora d’examinadors i formadora de professors de Cambridge. Ha impartit nombrosos tallers i sessions de Teaching Younger Learners i ha escrit diversos materials dels mateixos. Li interessa especialment el CLIL (Content and Language Integrated Learning) i aconseguir que nens i adolescents parlin i escriguin en anglès.

Per altra banda, Jim Fuller és professor, formador de Cambridge University Press i Cambridge Assessment i un àvid escriptor de blocs. Ha ensenyat a gairebé tots els nivells d’aprenentatge i, a més a més, en diversos contextos i, per tant, es considera a si mateix un professor complet. Li interessa el desenvolupament professional, la formació del professorat i la redacció de materials d’aprenentatge. 

Finalment, els professors d’anglès del col·legi van poder intercanviar experiències amb professors d’acadèmies, instituts i escoles d’arreu de les comarques gironines. 

El Timing de les conferències ha estat el següent:

  • 10.00h: Preparació dels estudiants per al listening.
  • 10.00h: Coneixement i sensibilització del llenguatge: vocabulary.
  • 11.00h: pausa i estand de l’editorial.
  • 11.30h: Desenvolupament d’habilitats en torn a les proves de Cambridge English Speaking.
  • 11.30h: B2 First for Schools: Writing.

Cambridge English Seminar Bell-lloc  Cambridge English Seminar Bell-lloc

Cambridge English Seminar Bell-lloc  Cambridge English Seminar Bell-lloc