P3 se’n va a la granja!

5 novembre, 2020

L’excursió a la Granja Mas Bes ajuda a afavorir el descobriment de l’àmbit rural i natural als infants gràcies al contacte amb la natura i els animals.

Durant aquestes setmanes d’octubre hem parlat del gran regal de la Creació a BELL-art, hem realitzat diversos passeigs científics i treballat a l’Atelier a partir del centre d’interès de la tardor.

Anar a la granja, forma part del procés d’aprenentatge significatiu entorn dels animals, la cura de la natura i el bé que suposen per nosaltres.

A Mas Bes, els infants van poder tocar i observar els comportaments dels animals.

Aprendre amb aquesta experiència d’una forma activa.

La concentració i l’atenció s’estimulen amb el contacte directe amb els animals i els ajuda a desenvolupar la confiança en un mateix.

Cuidar d’algú sempre té aquest aspecte positiu que reforça la personalitat i l’autoconeixement.

Els infants van conéixer els pagesos i els cuidadors que van estar molt amables amb tots ells i també amb les mestres.

Ens van fer una coca casolana boníssima amb llet de les vaques de la granja.

A Bell-lloc Infantil apostem per la sostenibilitat, la cura de l’entorn i la natura, aprenem a cuida-la, respectar-la, millorar-la i sobretot a estimar-la!

En cursos passats teníem animals a la nostra pròpia granja, aquest any no hi són, però seguim fomentant les activitats i vivències que ens procuren unes experiències afectives significatives que són un factor important per l’autoestima, amb més valor de predicció que la pròpia competència o eficàcia en els diferents dominis o àrees d’actuació.

L’autoestima a aquesta edat es basa, en gran mesura, en la percepció que es té de l’estimació dels altres. De les persones primerament, la família és la clau per a la formació de l’autoconcepte en l’infant. I també, en diferent mesura la relació amb els animals i altres éssers vius.